Премиерът Кирил Петков обяви, че Министерският съвет ще разгледа искането

...
Премиерът Кирил Петков обяви, че Министерският съвет ще разгледа искането
Коментари Харесай

Кирил Петков ще разпореди проверка на проекта "Южен поток"

Премиерът Кирил Петков разгласи, че Министерският съвет ще прегледа настояването до Европейската комисия за дерогация на акциза на електрическата енергия и природния газ, както и че ще разпореди инспекция на плана " Южен поток ".

Той осведоми министрите за резултатите от визитата си в Съединените американски щати. Петков удостовери за контрактувани два танкера със синьо гориво на цени по-добри от тези на " Газпром ". Министерството на енергетиката ще продължи с спомагателни договаряния за дълготрайните доставки.

По думите на премиера доставките на гориво от Съединените щати за първи път дават опция за същинска диверсификация:

" И тъй като за нас най-важното е българите да имат най-хубавите цени, най-сигурните доставки, без да разчитаме на нито един снабдител, който може едностранно да отстранява условия и контракти, това беше една голяма победа ".

Днес държавното управление приема и решение, с което да изиска дерогация или изключение от Брюксел за понижаване акциза на електрическата енергия и газа от страната ни:

" Така, че да има опция цените на тези две доста значими съставни елементи на българската стопанска система да бъдат понижени ".

Има прогрес и за намирането на заместващи изтребители Ф-16 като опция на това, че има закъснение на тези, които към този момент са поръчани от страната ни:

" Министърът на защитата продължава с намирането на тези заместващи мощности, само че ще имаме поддръжка и за това, тъй че българското небе да остане предпазено ".

Партньорите от Съединени американски щати, по думите на Петков, виждат корупцията у нас като главен инструмент за въздействие на Путин в България. Затова министър председателят инициира инспекция:

" Аз ще направя като заповед още през днешния ден цялостна инспекция по всичките аспекти на " Южен поток ". Този вид планове са тъкмо това, за което се приказва, когато корупцията се употребява като инструмент за външна политика от страна на Путин ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР