Премиерът Кирил Петков обвърза членството на Продължаваме промяната в либералната

...
Премиерът Кирил Петков обвърза членството на Продължаваме промяната в либералната
Коментари Харесай

Петков обвърза влизането на ПП в Обнови Европа с членството на ДПС

Премиерът Кирил Петков обвърза участието на " Продължаваме промяната " в демократичната парламентарна група " Обнови Европа " в Европейския парламент с изключването на Движение за права и свободи от европейската групировка.

" Нулевата толерантност към корупцията би трябвало да е от локално до европейско равнище ", е декларирал Петков пред френския президент Макрон и нидерландския министър председател Рюте на съвещанието на " Обнови Европа " в Брюксел, което се организира преди началото на срещата на върха на Европейския съюз.

Премиерът съобщи, че това, което ще упорства, преди партията му да стане част от европейското демократично семейство, е въпросът за корупцията да бъде третиран освен на локално, само че и на европейско равнище.

" Единственото изискване, което аз желаех да обсъдим и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е доста значимо, когато приказваме за нулева приемливост към корупцията, тя да бъде от локалното равнище до Брюксел. Което значи, че да има един нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите за местна корупция, а на брюкселско равнище да се усещаме, че всичко е наред. И доста се веселя, че и Рюте, и Макрон споделиха - да, това е новата Европа ".

Запитан дали, с цел да влезе неговата партия там, той слага като изискване излизането на Движение за права и свободи, Петков отговори:

" Аз бих попитал какво Движение за права и свободи би трябвало да направи, с цел да се усеща част от този нов стандарт. Примерно по какъв начин биха оправдали хора от " Магнитски " да са в техните управителни функции, на първите редове на Народното събрание, когато приказваме за по-висок стандарт на равнище корупция ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР