Премиерът Кирил Петков и вицето му и министър на финансите

...
Премиерът Кирил Петков и вицето му и министър на финансите
Коментари Харесай

САМО В ПИК: Бизнесмените Киро и Асен кешират! Вижте защо е войната им с Радев и как се скараха за държавната плячка

Премиерът Кирил Петков и вицето му и министър на финансите Асен Василев нямат никакво желание да се задържат задълго във властта. Поне това издава държанието им и влизането в открита с президента Румен Радев, с помощта на който оглавиха страната.

Харвардските аферисти, както са известни двамата, в действителност ще се окажат далновидни и хитри предприемачи, които за късото време, което ще прекарат отпред на държавното управление, ще съумеят да кешират тлъсти суми. А това ще се случи през два канала - посредством прибиране на милиони от партийната дотация и раздаването на калпак на постове и посредством цялостното преодоляване на държавните пари.
свързани новини90202преди 3 часа59758преди 5 часа
Именно отлъчването на президента от ръководството и изземването на открития от него надзор в основните браншове и държавни компании, които носят огромни облаги, са в основата на разгарящата се война.

Ябълката на раздора се оказало сдружението " Булгаргаз ", където уволненото преди дни управление се считаше за близо до Румен Радев . Освободеният шеф на компанията Николай Павлов е свързван с президента, чийто длъжностен министър на енергетиката беше. Запознати споделят, че сред изпълнителната власт и президента се стигнало до единодушие преди изборите " Булгаргаз " да си остане с това управление, само че очевидно нещо се е трансформирало и кабинетът на Петков побърза да изчегърта Павлов и хората му.
свързани новини46645преди 4 часа
Овладяването на " Булгаргаз " от страна на Харвардите им подсигурява слагането на ръка върху над 1 милиарда лева доходи годишно и десетки милиони облага, която компанията регистрира.

Освен " Булгаргаз ", Петков и Василев са натиснали и своя непосредствен другар Румен Спецов, който е развъртял метлата в Национална агенция за приходите и благодарение на " Митниците " сега се прави невиждан напън върху бизнеса.

За да няма никакви подозрения, че кръгът ще е затворен, Харвардите наслагаха близки другари по всички основни властови позиции. Цели фамилии, като това на Лорер, ще разпределят милиарди левове, ще раздават публични поръчки и ще имат нужните лостове и механизми, за прикрият следите на Петков и Василев.
свързани новини98411преди 18 часа
Нататък сметката е елементарна. С поемането на контрола върху сдруженията и секторите, които носят милиарди доходи в хазната, и с натиска върху бизнеса и принуждаването на частните компании да се регистрират и да си заплащат такса " Спокойствие ", Петков и Василев необезпокоявано ще могат да кешират милиони от присъединяване си във властта и скоропостижно да се изпарят с плячката.

Харвардските аферисти имат и още едно перо, от което ще приберат огромна " премия " за това, че бяха инсталирани отпред на страната. И това е партийната дотация.

Да се върнем малко обратно. Петков и Василев нямаха задоволително време, с цел да записват лична партия преди изборите през ноември или съзнателно не желаеха да записват такава, и по тази причина употребява регистрацията на три обединения – " Волт ", " Средна европейска класа " (СЕК) и " Политическо придвижване социалдемократи ".
свързани новини124911преди 21 часа
Към днешна дата, макар че нищо не ги стопира да записват партия " Продължаваме промяната ", такава не съществува. Нещо повече. Политическа партия, както е известна групировката на Харвардите, няма структури по места, няма офиси, няма управление, няма чиновници.

Ако би трябвало да се търси някакъв предумисъл в държанието на Кирил Петков и Асен Василев, то е, че двамата, като отлични предприемачи, знаят, че не би трябвало да оставят следи, като се изпарят, а регистрирането на лична партия единствено би затруднило желанието им. Липсата на структури, офиси, и чиновници подсказва, че ГМО групировката им няма да съществува дълго и надали ще се яви на последващи избори.

Друг значим фактор, с цел да не съществува партия " Продължаваме промяната ", е дотацията. Петков и Василев прибират 5 385 120 лева годишно от партийна дотация . Съвсем дребни суми от нея отиват за двете празненство " Волт " на Настимир Ананиев и " Средна европейска класа ". Огромният дял от пая те имат желание да приберат през " Политическо придвижване социалдемократи ". Предвид неналичието на каквито и да е било разноски за офиси, сметки, чиновници и така нататък, съвсем цялата дотация ще остане за Петков и Василев и ще потъне в небитието тъкмо като тях.

Да не забравяме и милионите, които предприемачите усвоиха под формата на предизборния дарения. Само актуалният транспортен министър Николай Събев им даде 300 000 лева сякаш за акция. Мнозина специалисти тогава дефинираха, че и това е мизата, с цел да стане министър. Тук единствено ще споменем, че Харвардите имат цели 10 свои министри в държавното управление.

Трудно е да се реши към днешна дата какъв брой дълго са замислили да останат във властта предприемачите от Харвард. Може би година или с малко повече шанс по-дълго, до момента в който народът не ги изгони с камъни. Дотогава обаче Киро и Асен ще са кеширали милиони. А сметката ще я заплати българският народ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР