Гражданите ще плащат глоби от 1000 евро до 54 000

...
Гражданите ще плащат глоби от 1000 евро до 54 000
Коментари Харесай

До €54 000 глоба за замърсяване в Гърция

Гражданите ще заплащат санкции от 1000 евро до 54 000 евро, в случай че не почистят своите региони, където и да се намират. Тази мярка е за понижаване на риска от пожари в изоставени имоти.

Гръцкото държавно управление разпореди на Министерството на цифровото ръководство, както и на Министерствата на климатичната рецесия, на гражданската защита и на вътрешните работи да поемат контрола върху използването на санкциите.

За неспазване на условията притежателите подлежат и на отнемане от независимост за две години.

Всъщност, с помощта на новата цифрова услуга, жителите ще могат да се оплачат от непочистен имот на комшия, а общината ще записва данните, получени вследствие на жалбата.

Общините ще разпознават нечистите зони и по-късно благодарение на цифрова платформа ще могат да ревизират още веднъж дали жителите са подали декларация за разчистване и да ги осведомят за задължението да извършат работата.

Тези, които не подават декларация, ще бъде санкционирани от 1000 евро до 54 000 евро на човек, не на имот. Тоест, в случай че семейство с четирима братя и сестри има имот и са в чужбина, ще заплати санкция от 4000 евро. В този случай ще се смята, че притежателят е дал единодушие общината да влезе в обекта и да начисли такса разчистване.

Тази декларация ще би трябвало да се повтаря до 4/30 всяка последваща година. В същото време, с цел да се избегнат умишлените доноси от зли съседи, се вкарва санкция до 54 000 евро и две години затвор за лъжовен сигнал.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР