Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев ще се опитат

...
Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев ще се опитат
Коментари Харесай

Кирил Петков и Асен Василев раздават евромилиони на свои

Премиерът Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев ще се опитат да усвоят милиони левове в последните дни на своето ръководство. Вчера министър-председателят в оставка даде мандат на финансовия министър да води договаряния и да подпише финансовото съглашение за осъществяване на Механизма за възобновяване и резистентност сред Европейската комисия и държавното управление ни. Ако успее, страната ни ще има право да получи 13 на 100 от всички планувани за страната 13 милиарда лева или 1,7 милиарда лева като задатък. По този метод държавното управление в оставка, което няма късмет да ръководи още веднъж след поредицата неистини и проблеми, които сътвори в стопанската система, ще постави за последно ръка върху стотици милиони, които ще влязат в бюджета. И ще имат опция да раздадат милиони на свои компании и другари, като за последно, тъй като точно министър председателят и финансовият министър разпределят това, което има в хазната, написа " Труд ".

По този метод ръководещите ще имат късмет и да замаскират пакостите, които са създали с бюджета, защото в него без никакви старания ще се влеят милиони и даже милиарди левове, съгласно това какъв документ успее да подпише Василев, разясниха пред “Труд” предприемачи поискали анонимност. В коридорите на Народното събрание се приказва, че бързането в последната минута да се подпишат документите по Националния проект за възобновяване и резистентност е с цел да се обезпечат пари за нарастването на пенсиите, за което са нужни над 1,3 милиарда лева единствено за актуалната година, или съвсем толкоз, колкото би трябвало да влязат в бюджета от Брюксел през тази година.

С взимането на средствата по Плана за възобновяване страната ни поема ангажимент да извърши промени, политики и съответни планове, само че в случай че не успеем да ги осъществяваме, парите ще би трябвало да бъдат връщани. И в случай че милионите се изхарчат за друго, след това ще би трябвало да се обезпечат средства от хазната, с които да се изпълнят обещаните планове. Премиерът Петков и вицепремиерът Василев обаче са с ясното схващане, че това няма да е техен проблем, тъй като вероятността да ръководят още веднъж страната клони към нула, разяснява за “Труд” народен представител. Затова и с чиста съвест ще се “отблагодарят” на другари и последователи, раздавайки каквото има в бюджета до последно, добави източникът на " Труд ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР