Премиерът Кирил Петков и шефът на ПГ на ИТН Тошко

...
Премиерът Кирил Петков и шефът на ПГ на ИТН Тошко
Коментари Харесай

Кирил Петков и Тошко Йорданов с различни версии за Петко Сертов и ДС съветниците в МВнР

Премиерът Кирил Петков и шефът на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов дадоха две версии за готвените скандални назначения в Министерството на външните работи. Вчера стана ясно, че Теодора Ганчовска счита да назначи някогашният началник на ДАНС Петко Сертов и още 6 съветници, свързани с Държавна сигурност.

Йорданов сподели Народното събрание, че няма да има нито един консултант от Държавна сигурност в Министерство на външните работи. Той увери, че нито един от хората, които се спрягали като съветници на Ганчовска не е измежду тях, като надали не изкара спекулации готвените назначения.

По-късно министър председателят Кирил Петков съобщи, че едвам след диалози в обединението Теодора Генчовска се е отказала от това Петко Сертов и другите с Държавна сигурност минало да влязат в екипа й.

„ Всеки министър може самичък да избира и предлага екипа си. Ако е имало назначени съветници с минало в Държавна сигурност – те ще бъдат освободени, в случай че не са към момента – няма да станат такива. В съдружен формат се разбрахме за това, а министър Генчовска взе оптимално самодейна позиция, с цел да не позволява такива назначения”, сподели министър председателят.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР