Премиерът Кирил Петков и представители на политическите партии от управляващата

...
Премиерът Кирил Петков и представители на политическите партии от управляващата
Коментари Харесай

Премиерът Петков и представители на партиите от коалицията разговаряха с Урсула фон дер Лайен

Премиерът Кирил Петков и представители на политическите партии от ръководещата коалиция организираха среща с ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен. Това заяви Правителствената осведомителна работа.

Във фокуса на диалога бяха резултатите, които ще бъдат реализирани с Плана за възобновяване и резистентност, който залага на зеления преход и цифровата промяна, устойчивия напредък, обществената кохезия, на резистентност и приемане на европейски средства против реализиране на цели в името на българските жители.

В този подтекст участниците в срещата приветстваха обстоятелството, че финансирането на планове по линия на проекта ще се реализира след промени в съществени за България браншове като енергетика, господство на закона и превоз.

Акцент бе подложен и на антикорупционните промени.

По-късно на летище София Урсула фон дер Лайен беше изпратена от господин Цветан Кюланов, и.д. Ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, членове на екипа на Представителството и господин Асен Василев, заместител министър-председател по еврофондовете и министър на финансите, оповестиха от представителството на Европейска комисия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР