Премиерът Кирил Петков е убеден, че силата на НАТО и

...
Премиерът Кирил Петков е убеден, че силата на НАТО и
Коментари Харесай

Кирил Петков: Ако се стигне до 100 % спиране на газа към България, ще спрем износа на енергия

Премиерът Кирил Петков е уверен, че силата на НАТО и Европейския съюз е в това да приказват в един глас за рецесията в Украйна. Петков увери, че страната ни е солидарна във връзка с глобите и приготвя проект " бе " при сюжет: 100 % прекъсване на газа към България.

България е явен сътрудник в Европейски Съюз и в НАТО, съобщи за следващ път министър председателят Кирил Петков във връзка рецесията в Украйна, представен от Българска национална телевизия.

" Ние имаме вяра в целостта на Украйна, имаме вяра, че всяка страна - в тази ситуация Русия, в случай че влезе с танковете в непозната територия - това е нарушение на интернационалното право. Абсурдно е да се мисли, че надали не тези провинции сами работят. Не, напълно сме в един глас с Европейски Съюз и няма отклоняване от това ", безапелационен е министър председателят Кирил Петков.

Солидарни сме със глобите, сподели още Петков.

" И по едно и също време се приготвяме нашата система да имаме разновидности по този начин, че да не останем без енергийни източници. Да имаме проект " бе " какво се случва във всяка една от обстановките. Така, че да гледаме българския интерес, само че работим в една общественост със съюза ", съобщи министър-председателят.

При сюжет: 100 % прекъсване на газа към България, ще се спре износа на сила от страната ни.

" Хубавата вест тук за нас всички е, че тръбата, която зарежда България, зарежда и Сърбия, и Унгария, което въпреки всичко - това са стратегически сътрудници на Русия, тъй че шансът да стигнем до този сюжет е дребен. Ще влезем в динамичност на ценови войни за силата и за газа. Хубавото нещо е, това, което аз и с Кириакос Мицотакис доста крепко работя, че се надявам до лятото най-сетне след 11 години градеж на тази гръцка връзка да я забележим, че е действителност. Това в случай че се случи, ние към този момент можем да вкарваме полутечен газ ", добави министър председателят.

Пред българите от Северна Македония, с които министър председателят през вчерашния ден се срещна, Петков е удостоверил, че техните права са голям приоритет за българското държавно управление.

" Най-доброто нещо и за България, и за тях, и за Северна Македония, да забележим Северна Македония в Европа, в Европейски Съюз - това е дълготрайно общата ни тактика, тъй че ние би трябвало сега по този начин да се движиме, тъй че хем техните права да бъдат предпазени в този развой, хем да махнем езика на дискриминация и на езика на ненавист ", добави Кирил Петков.

Той изясни, че фотографията, от която беше отсечен македонският министър председател Димитър Ковачевски, е редактирана несъзнателно от пресцентъра му. Отново повтори, че с македонския му сътрудник няма да се поддадат на провокация, която се пробва да ги изкара от диалогичния и градивен звук.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР