Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на

...
Премиерът Кирил Петков е предложил пост, далеч от България на
Коментари Харесай

Митева: Премиерът предложи на Каримански да стане наш представител в Световната банка

Премиерът Кирил Петков е предложил пост, надалеч от България на претендента за шеф на Българска народна банка Любомир Каримански . Това разгласи депутатът от „ ИТН ” Ива Митева в студиото на „ Събуди се ” по.

Тя уточни, че става въпрос той да стане представител на България в Световната банка.   

„ Депутат от „ Продължаваме Промяната ” се опита да оферира пост на Любомир Каримански. След това бяха непрекъснати телефонни позвънявания от премиера, на които той не отговаряше. В края на краищата отговори, с цел да му бъде офериран пост много надалеч от България ”, уточни тя.

От през вчерашния ден няма нови закани към Любомир Каримански, разкри още Митева. „ Не е добър знак, когато има две кандидатури, когато има избор на шеф на Българска народна банка и напрежение да се появяват такива закани ”, добави тя. 

Според нея е разумно и близко да се сетим за какво, кой и от кое място идват тези закани. „ Смятам, че натискът е той да се откаже. Но той няма да го направи ”, безапелационна е Митева.

Тя разяснява и апела на премиера да бъдат оттеглени и двете кандидатури. „ Когато с такава лекост сте податлив да си оттеглите кандидатурата, значи тя не е нито безапелационна, нито вие ѝ имате доверие. Ние имаме доверие в Каримански и няма да оттеглим кандидатурата му ”, съобщи още тя.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР