Премиерът Кирил Петков е назначил проверка по случая с предоставените

...
Премиерът Кирил Петков е назначил проверка по случая с предоставените
Коментари Харесай

Назначена е проверка за ползваните от ведомства джипове на Аркад

Премиерът Кирил Петков е назначил инспекция по случая с предоставените от строителя на газопровода " Балкански поток " джипове на ведомства и на възложителя на поръчката – държавният газов оператор " Булгартрансгаз ", да ги употребяват безплатно до края на 2022 година Това заяви той в отговор на журналистически въпроси по време на инспекцията му край гръцкия град Комотини на градежа на газовата връзка до Стара Загора.

За дадените за прилагане джипове се разбра, откакто един от тях бе открит в гаража на задържаната предишния четвъртък пиарка на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Ден по-късно брачният партньор ѝ Делян Димитров сподели, че той го управлявал, тъй като му е даден като служебна кола. Той изясни, че колите, които били купени от " Аркад " на лизинг, им били дадени откакто завършили градежа, тъй като не им трябвали. Коли получили и екомиинстерството, и организацията по горите, сподели Димитров.

Часове по-късно екоминистърът Борислав Сандов сподели, че четири от джиповете фактически са били дадени на ведомството – единият бил употребен от предшественика му от ГЕРБ Емил Димитров – Ревизоро, а другите били дадени на националните паркове. Пет от колите на " Аркад " били дадени на самия газов оператор " Булгартрансгаз ", който заплати 3 милиарда лева за градежа на " Балкански поток " от " Аркад ".

И екоминистерството, и " Булгартрансгаз " оповестиха, че връщат колите, а от организацията по горите обявиха в неделя, че информацията, че са получили такива коли не дава отговор на истината.

В понеделник министър председателят сподели, че е открито, че един от въпросните джипове на " Аркад " е бил даден и на министерството на енергетиката.

" В гаража на пиара има джип на " Аркад ". Тази газова връзка (инспектираната с Гърция) не се построи за 12 година, съветската се построява за 3 година и остават гратис джипове. Няколко са оставили в министерството на екологията, един джип е оставил в министерството на енергетиката. Кой раздава просто по този начин толкоз скъпи коли? Много натовски настроена партия, само че работи с съветски планове, дава 3 милиарда лева от нашите пари за съветски планове ", възмути се Петков.

" Няма безвъзмезден обяд. Някой ги е дал за нещо. Никой не е вманиачен да си мисли, че са останали от лизинг, че са ги не запомнили и са ги дали. За пръв път чух за тях като разбрах, че подобен е открит в гаража на задържаната госпожа ", сподели още той.

" Всички би трябвало да се върнат. Ние безвъзмездни дарове не вземаме. Ние всички като данъкоплатци най-вероятно сме платили извънредно доста за тези джипове и те костват доста над цената и е извънредно, че има хора, които ги карат ", разяснява Кирил Петков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР