Премиерът иска наказания за полицаите, които са били хора на

...
Премиерът иска наказания за полицаите, които са били хора на
Коментари Харесай

Премиерът иска проверка след сигнал за полицаи, заплашвали министър

Премиерът желае санкции за служителите на реда, които са били хора на митинга против БФС. Това се случи на съвещание на Министерския съвет, на което участва и вътрешният министър.

Академик Денков упорства и за инспекция заплашван ли е бил министър от чиновници на реда, защото е получил сигнал от БОЕЦ за дейности на чиновници на реда, които симпатизират на непознати паравоенни организации.

Пред bTV 19-годишно момиче през вчерашния ден описа, че е станало жертва на брутална експанзия от страна на четирима служители на реда

Премиерът чака от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов два отчета, а провокаторите от митинга да бъдат издирени от полицията, разследвани и съдени.

Денков настоя да бъдат уволнени служителите на реда, надвишили пълномощията си по отношение на протестиращите.

„ После ми обясняваха, че тъкмо поради това е била тяхната цел - да не мога да родя “

„ И при служителите на реда имаше избрана численост, които превишиха правата си, които използваха принуждение без да бъде належащо. И заради това те също би трябвало да бъдат разследвани и осъдени. От министъра чакам отчет с всички сигнали. Да стане ясно кой каква виновност има и по всички сигнали с полицейско принуждение - желая да знам кои са служителите на реда, по какъв начин са разследвани, какъв е резултатът и тези  които са надвишили пълномощията си доста, да бъдат уволнени от службите, защото нямат място в Министерство на вътрешните работи. Министерство на вътрешните работи е тръгнало в неверна посока “, акцентира Николай Денков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР