Премиерът Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерския

...
Премиерът Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерския
Коментари Харесай

Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет

Премиерът Гълъб Донев ще свика Съвета по сигурността към Министерския съвет след консултации със съдружниците ни в НАТО. Причината за това е детонацията на двете ракети покрай границата на Полша с Украйна.

" Експлозията на двете ракети наоколо на границата на Полша с Украйна, при която починаха мирни жители, постанова незабавно преосмисляне на идващите ни дейности, с които да запазим мира. В непрекъснат контакт сме със съдружниците от НАТО и сътрудниците от Европейски Съюз ", заяви служебният премиер в началото на редовното съвещание на Министерския съвет.

" Следим деликатно хода на следствието, сдържания звук и изказванията, учредени на обстоятелства са наложителни. Защото става дума за война. Дрънченето на думи е ненужно. Всички догатки преди да са изяснени обстоятелствата и събитията към случая на полска територия ще са нечиста сделка, която носи риск за ескалация на спора и неговото вероятно разширение. Да приказваме за войната като за видеоигра е рисково. Войната на Русия в Украйна не е симулация. Този боен спор убива почтени хора и унищожава бъдещето на Европа, в която се намираме ", съобщи Гълъб Донев. 

Той заяви още, че ще свика Съвета по сигурността към Министерски съвет незабавно откакто е явен резултатът от консултациите със съдружниците ни в НАТО. " Трябва да продължим с напъните за възобновяване на мира и сигурността в района по пътя на дипломацията ", добави министър председателят. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР