Премиерът Джъстин Трюдо благодари на канадците за подкрепата след раздялата със съпругата

...
Канадският министър-председател Джъстин Трюдо благодари на канадците за тяхната подкрепа
Коментари Харесай

Канадският министър-председател Джъстин Трюдо благодари на канадците за тяхната подкрепа в първите си публични забележки за семейството му, откакто той и съпругата му, Софи, обяви, че се разделят след 18 години брак

От РОБ ГИЛИЕС Associated Press, 21 август 2023 г., 18:29

ТОРОНТО – Канадският министър-председател Джъстин В понеделник Трюдо благодари на канадците за тяхната подкрепа в първите му публични забележки за семейството му, откакто той и съпругата му Софи обявиха, че се разделят след 18 години брак.

Двамата обявиха решението в изявления, публикувани в Instagram в началото на този месец, като добавиха, че ще почиват на почивка като семейство. В понеделник, когато Трюдо се върна от ваканция, той беше попитан как се справя.

„Първо искам да благодаря на всички хора, които протегнаха ръка през миналото няколко седмици с топли пожелания, с лични съобщения, с лични истории, които бяха просто прекрасни и положителни“, каза Трюдо на пресконференция в Корнуол на остров Принц Едуард.

Това беше първата му пресконференция след обявяването.

„Имах 10 дни със семейството, за да се съсредоточа върху децата, да се съсредоточа върху това да сме заедно и да се движим напред“, каза той.

Трюдо, 51-годишният потомък на един от най-известните политици в Канада, положи клетва в длъжност през 2015 г. Софи Трюдо е бивш модел и телевизионен водещ. Двойката се ожени през 2005 г. Заедно те донесоха звездна сила в кабинета на министър-председателя и се появиха на страниците на списание Vogue.

Те имат три деца, 15-годишния Ксавие, 14-годишната Ела-Грейс и 9-годишния Хедриън.

„Наистина, наистина искам да благодарим на канадците за това, че бяха толкова невероятно любезни и невероятно щедри в зачитането на нашия личен живот и нашето пространство. Това наистина улеснява нещата“, каза Трюдо.

Софи Трюдо играе по-малко видима роля през последните години, като рядко пътува с премиера на официални пътувания. Двамата бяха видени заедно публично на събития за Деня на Канада в Отава миналия месец.

Джъстин Трюдо и Софи Грегоар се запознават като деца, когато тя е съученичка на най-малкия му брат Мишел , и те се свързаха отново като възрастни, когато бяха домакини на благотворителна гала през 2003 г.

Трюдо е вторият премиер, който обявява раздяла, докато е на поста. Баща му, Пиер Трюдо, и майка му, Маргарет Трюдо, се разделиха през 1977 г. и се разведоха през 1984 г. по време на последната година на по-възрастния Трюдо в кабинета на министър-председателя.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР