Премиерът Димитър Главчев предлага промяна в персоналния състав на служебния

...
Премиерът Димитър Главчев предлага промяна в персоналния състав на служебния
Коментари Харесай

Рокада: Главчев предлага Даниел Митов за външен министър

Премиерът Димитър Главчев предлага смяна в персоналния състав на служебния кабинет - външният министър Стефан Димитров да бъде освободен от поста си, а неговото място да заеме депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.

Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга, оповестяват от Министерския съвет.

Стефан Димитров бе посочен от служебният министър председател Димитър Главчев като претендент за външен министър в часове преди клетвата на държавното управление му в Народното събрание. Тогава бе обявено, че предходният претендент Ивайло Ценов се е отказал от присъединяване във властта по фамилни аргументи.

Даниел Митов и преди е бил външен министър - първо през 2014 година, когато президентът Росен Плевнелиев го назначава на длъжността в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Митов резервира поста и в последвалото постоянно държавно управление – второто на Бойко Борисов.

Митов е заместник-председател на ГЕРБ. Роден е в София през 1977 година, политолог по обучение.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР