Премиерът Бойко Борисов замина за Швейцария, където ще участва в

...
Премиерът Бойко Борисов замина за Швейцария, където ще участва в
Коментари Харесай

Над 3000 участници, сред които Тръмп и Меркел, на икономическия форум в Давос

Премиерът Бойко Борисов отпътува за Швейцария, където ще взе участие в 50-ата годишна среща на Световния стопански конгрес в град Давос. Темата й този път е „ Заинтересовани страни за един кохерентен и резистентен свят”. Очакват се към 3000 участници, измежду които президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, федералният канцлер на Германия Ангела Меркел и ръководителят на Европейската централна банка Кристин Лагард.

В първия ден от форума министър председателят Борисов ще взе участие в сесията на тематика „ Диалог за дипломацията на Западните Балкани “. Тя ще е продължение на стратегическия разговор за Западните Балкани - една от главните начинания от дневния ред в Давос. Акцентът ще бъде подложен върху районното съдействие в подтекста на икономическото развиване на района.

Премиерът Борисов ще се включи и в полемиката, отдадена на Централна и Източна Европа, и по-точно на вероятните решения, които бизнесът и държавните водачи могат да дадат за насърчаването на устойчивия им напредък и развиване. Той е поканен и на вечерята, давана от създателя на Световния стопански конгрес професор Клаус Шваб.

В сряда министър-председателят ще взе участие в неофициалната среща на международните стопански водачи „ Доминираща Европа “, отдадена на провокации пред европейската конкурентоспособност.

По време на визитата си в Давос Борисов ще организира и двустранни срещи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР