Премиерът Бойко Борисов свика среща с министъра на околната среда

...
Премиерът Бойко Борисов свика среща с министъра на околната среда
Коментари Харесай

Министерски съвет с извънредни мерки, за да има Перник вода

Премиерът Бойко Борисов свика среща с министъра на околната среда и водите Емил Димитров, на стопанската система Емил Караниколов и на енергетиката Теменужка Петкова по отношение на показване на планове за решение на водната рецесия в Перник.

На работна среща са и кметовете на София и на Перник - Йорданка Фандъкова и Станислав Владимиров, регионалният шеф на Перник Емил Костадинов, както и представители на държавната и общинската администрация.

В понеделник Министерски съвет ще предложи на Столична община за прекосяване на размери вода през тръбите на София до Перник, разгласи министър Емил Караниколов на специфичен брифинг след срещата.

"Възнамеряваме да включим тръбопровод от Мало Бучино до Перник приблизително от към 300 л в секунда и това няма да ощети София, защото тази вода е особено ориентирана от Белмекен към Перник. Срокът е до 45 дни за създаване на тази мрежа ", изясни министърът.

По трасето се планува да има и пречиствателна станция, като има опция и за байпас - от София към Перник, само че и при потребност от Перник към София.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР