Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в петъчния парламентарен контрол.

...
Премиерът Бойко Борисов ще вземе участие в петъчния парламентарен контрол.
Коментари Харесай

Борисов ще отчете пред парламента резултатите от визитата си в Москва


Премиерът Бойко Борисов ще вземе присъединяване в петъчния парламентарен надзор. Той ще дава отговор на въпрос, заложен от депутата от „ Българска социалистическа партия за България “ Антон Кутев, обвързван с визитата на премиера в Москва и срещата му с съветския президент Владимир Путин, която той реализира в края на месец май, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Втори на парламентарната естрада ще се качи вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов. Той ще регистрира пред депутатите работата си по отношение на навършването на 160 години от основаването на Болградската гимназия в подтекста на демографската политика на Българското председателство, както и идното 11 съвещание на страните, страни по Конвенцията на Организация на обединените нации за отбрана правата на хората с увреждания, което следва да се организира на 12-14 юни 2018 година в Ню Йорк (САЩ).

Най-много въпроси са адресирани до министъра на външните работи Екатерина Захариева. Тя ще би трябвало да обясни пред Народното събрание по какъв начин се развиват двустранните връзки сред България и Турция, сигурността и обезпечаването на генералното ни консулство в Мюнхен, назначението на почетен консул на България в Македония, обезщетяването на тракийските бежанци, както и наложителното документално координиране на интернационалните начинания на общините с Министерство на външните работи.

Участие в петъчния парламентарен надзор ще вземат още министърът на труда и обществената политика Бисер Петков и земеделският министър Румен Порожанов.

В законодателната част на пленарното съвещание следва да продължат дебатите по плановете за капиталови разноски за рационализация на Българската войска. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР