Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с министъра на външните

...
Премиерът Бойко Борисов проведе телефонен разговор с министъра на външните
Коментари Харесай

Себастиан Курц покани Борисов като свой първи гост

Премиерът Бойко Борисов организира телефонен диалог с министъра на външните работи на Австрия и ръководител на спечелилата парламентарните избори Австрийска национална партия Себастиан Курц.

Борисов и Курц, който е претрупан да сформира държавно управление и се чака да поеме канцлерския пост до седмици, разискаха опциите за по-силно партньорство и съдействие сред България и Австрия, както и провокациите в границите на Европейския съюз.

В подтекста на председателство на Съвета на Европейски Съюз, което незабавно след България ще бъде поето от Австрия, двамата разискаха тематики, свързани с бъдещите процеси и промени в общността. „ Фактът, че председателствата на двете страни са едно след друго, дава огромен късмет за реализиране на по-добри резултати “, акцентира Себастиан Курц.

Премиерът Борисов употребява опцията да го запознае с идната среща на върха на тематика „ Западни Балкани “ в София, която ще се организира през май, в границите на Българското председателство.

Двамата водачи разясниха, че ще обединят напъните си за Западните Балкани и показаха разбиране, че дружно в границите на една година България и Австрия ще допринесат за реализиране на огромна крачка напред в развиването на района. В това число по-добра съгласуваност и трайни резултати по европейския път на страните от Западните Балкани.

Курц насочи покана към Борисов да бъде негов пръв формален посетител във Виена на 1 януари, а българският министър председател акцентира, че го чака като сътрудник в Европейския съвет. /Марица.бг
тагове борисов себастиан курц
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР