Премиерът Бойко Борисов проведе спешна среща в Министерски съвет с

...
Премиерът Бойко Борисов проведе спешна среща в Министерски съвет с
Коментари Харесай

Вижте подробности след срещата между Борисов и Хопкинс заради отравянето на Гебрев

Премиерът Бойко Борисов организира незабавна среща в Министерски съвет с посланика на Англия Ема Хопкинс като тематиката на срещата е било възможното отравяне на предприемача и притежател на оръжейния цех "Дунарит " Емилиян Гебрев.

На срещата са участвали основният прокурор Сотир Цацаров, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов.

"Имахме доста ползотворна среща и дискутирахме информация за хипотетична интервенция и евентуално отравяне на господин Емилиян Гебрев. От няколко месеца работим с български управляващи и английските служби ", съобщи дипломат Ема Хопкинс. Тя изясни, че детайлности от следствието не могат да бъдат разкрити, тъй като към момента се работи по събиране на доказателства и изказвания ще има, откакто има задоволително налични данни.

"През последните две седмици в медиите бяха показани доста информации, свързани с случай с господин Гебрев. Част от тези информации бяха с обстоятелства, други имаха внушения съгласно публицистичната политика на медиите ", съобщи Сотир Цацаров.

Той показа няколко обстоятелството, свързани с това следствие.

На 28 април 2015 година след вечеря със свои полски сътрудници в хотел "Кемпински Зографски ", Гебрев се е почувствал зле и е бил откаран във ВМА. През идващите два дни в такова положение изпада шефът на "Емко " и негов сътрудник. Той е лекуван в "Токуда " и "Пирогов ".

На 1 май СГП е образувала дело за опит за ликвидиране. На 4 май във ВМА с сходни признаци е признат и синът на Гебрев.

След формиране на следствието, са взети разнообразни проби, химически експертизи, коли, назначени са експертизи, като са конфискувани и документи от лечебните заведения.

Заключенията от токсико-химичните експертизи са посочили, че в кафе в дома на Гебрев, както и в органична материя - повърната храна от сина на Гебрев, има хлор пирифос, който е инсектицид.

Проверена е и храната в хотел "Кемпински Зографски ", където в салатата е имало ниско количество хлор пирифос.

Очаквайте детайлности!

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР