Премиерът Бойко Борисов призова президентът Румен Радев да сезира прокуратурата

...
Премиерът Бойко Борисов призова президентът Румен Радев да сезира прокуратурата
Коментари Харесай

Борисов: Президентът да сезира прокуратурата, ако има данни за мои връзки с Пеевски

Премиерът Бойко Борисов прикани президентът Румен Радев да сезира прокуратурата и други институции по своя преценка, в случай че има данни за бизнес връзки сред Борисов и депутата от Движение за права и свободи и предприемач Делян Пеевски.

" Ако има каквито и да е данни за мой бизнес, за нещо общо с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата, Комисията за лишаване на нелегално добито имущество или която институция желае. Аз настоявам, че подобен нямам ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти. Той даде брифинг на летището на път за интернационална конференция в чужбина откакто по-рано през днешния ден Радев - също посредством медиите - изиска да знае дали Борисов и Пеевски имат бизнес връзки.

Премиерът прикани президента да извади всички разработки за контрабанда по отношение на Пеевски, които вероятно са били правени по време на служебното държавно управление, назначено от Радев.

Той изрази мнение, че с нищо не е провокирал реакцията на президента във вчерашното си изявление пред Би Ти Ви в което се похвалил какъв брой добре работел с него. Борисов акцентира, че не желае война на институциите, само че е трябвало да отговори на заложените от президента въпроси. Борисов допусна, че в президентството можело да са се почувствали наранени, че е споделил че зад BBT е стoял Пеевски по това време, а не господин Mанджуков, оръжейният търговец. Тогава обаче трябвало също би трябвало да се зададе по какъв начин по този начин от тази телевизия Иво Христов става нaчалник на кабинета на президент и то без достъп до квалифицирана информация, към този момент цяла година. " Това не е засегнатост, а обикновен въпрос, който би трябвало да се зададе ", сподели Борисов. Той изиска да посочи, че няма нищо общо с това, че лидер на НСО не е спрял на полицейски патрул и че брачната половинка на президента - Десислава Радева, няма никаква виновност. По думите му водачът би трябвало да си понесе отговорност.

" Може би не може да ми елементарни, че не купихме тези изтребители за няколко милиарда ", позволи Борисов и даде обещание:
" Ще купим и аероплан, умерено да е всичко. " Той напомни, че големите разноски за защита в по-голямата си част са отишли за военно-въздушните сили, чийто пълководец беше Радев. Припомни покупките на хеликоптерите " Кугър " и " Пантер " и транспортните самолети " Спартан ", които в този момент не са в положение да летят и попита по какъв начин са сключвани договорите, с цел да се стигне до това.

Напрежението сред Радев и Борисов ескалира откакто през вчерашния ден в телевизионно изявление министър председателят сподели, че съветникът на президента Иво Христов е работел в притежаваната от Делян Пеевски телевизия Би Би Ти. Христов го опроверга като посочи, че по времето, когато той е работил в тази телевизия, неин притежател беше Петър Манджуков. Днес президентът се възмути от това, че Борисов свързва представител на президентската администрация с името на Пеевски и на собствен ред попита премиера какви са връзките му с депутата от Движение за права и свободи.

" Аз мога да задам контра въпроси – какъв брой костват изборите за Радев? Как се контракти с Движение за права и свободи за поддръжката? С Делян Пеевски ли го направи? Виждате ли по какъв начин гадно звучи? ", сподели Борисов. Той съобщи, че подарък от Движение за права и свободи не му е юридически. " Единствената партия, която не е правила обединения с Движение за права и свободи, е ГЕРБ. А партията на Радев - Българска социалистическа партия, доста пъти го е правила ", сподели още Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР