Премиерът Бойко Борисов посети военния завод ТЕРЕМ - Хан Крум

...
Премиерът Бойко Борисов посети военния завод ТЕРЕМ - Хан Крум
Коментари Харесай

Борисов инспектира танкове: Едно време нямаха климатици

Премиерът Бойко Борисов посети военния цех " ТЕРЕМ - Хан Крум " в Търговище, където се ремонтира бойна техника. Това стана ясно от видео, оповестено във Фейсбук профила му.
Заедно с него беше и вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов .
" Ще купим нови бронирани машини като концепцията е те да се вършат тук - в България. Всичко, което се прави за рационализация на армията и на Военноморски сили И Военновъздушни сили, с изключение на новите самолети, ще се прави в България. Така парите на българските данъкоплатци остават в нашите фабрики ", уточни Каракачанов.
На танковете Т-72 ще бъде интегрирана нова система за ръководство на стрелбата и сателитна връзка. В завода в Търговище работят 200 души, оповестиха от предприятието.

" На танковете Т-72 ще бъде осъществена рационализация, ще бъде интегрирана нова система за ръководство на стрелбата и система, която има сателитна връзка. Има предизвестие и за облъчване с лазерен лъч, " обясниха на министър-председателят от завода.
" Карси (обръща се към военния министър Красимир Каракачанов, бел. ред.), а по твое време имаше ли климатици в танковете ", попита министър председателят, хвалейки осъвременените машини.
Премиерът Борисов се поинтересува какъв брой служащи работят в завода, а от управлението на завода обявиха, че работят 200 души от Търговище и района.
Пред министър-председателят и министъра бе осъществена проява и с един от изцяло ремонтираните танкове.
Морското учебно заведение бе оповестено за второто военноморско в света по качество на образованието, сподели Каракачанов, като добави, че повече гърци учат във Военноморското учебно заведение във Варна, в сравнение с в Гърция. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР