Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се в близост до жп

...
Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се в близост до жп
Коментари Харесай

Борисов разгледа нов терминал за товарни контейнери за близо 12 млн. лв.

Премиерът Бойко Борисов посети намиращия се наоколо до жп гара Тодор Каблешков Интермодален терминал Пловдив (ИМТ), оповестиха от пресслужбата на Министерски съвет.

ИМТ Пловдив е даван за образец за най-успешното публично-частно партньорство в България, като размерът на товарите през последната година надвишава трафик прогнозите по плана. Към момента се обработват към 40 000 TEU (товарни контейнери) годишно, а цялостен потенциал на работа се чака да бъде доближат през 2020 година Дневно се обработват 1,5-2 влака в посока от и към Турция.

ИМТ Пловдив основава условия за оптимално взаимоотношение и интеграция на другите типове превоз и по този метод усъвършенства интермодалността в югоизточния район на Европейски Съюз. Чрез плана се основават оптимални условия за възстановяване на екологичната конюнктура в страната, подкрепя се транспортния и логистичен бранш, което дава сериозен подтик в общото икономическо развиване на районно и национално равнище.

Проектът е финансиран по Оперативна стратегия „ Транспорт “ с обща стойност 11,9 млн. лева, от които 2,1 млн. безплатна помощ от Европейски Съюз. Изграден е в интервала май 2015 – март 2017 година, а през декември 2017 година е предан на концесия.

Терминалът се намира до жп гара Тодор Каблешков, която е част от железопътен възел Пловдив и е ситуирана на магистралната жп линия София-Пловдив. Върху повърхност от 71 450 м² са построени терминална площадка за товаро-разтоварни интервенции на контейнери от вагон на автомобил и назад, площадка за депозиране на контейнерите, повърхност за развалени контейнери и техника, специфични места за хладилни товарни единици, административна постройка за обслужване на клиентите, площи за митнически надзор и митнически склад, зона за обслужване на мобилната техника на терминала, паркинги за товарни и леки коли и контролно-пропускателен пункт.





Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР