Премиерът Бойко Борисов откри редовното правителствено заседание с 15-минутен монолог

...
Премиерът Бойко Борисов откри редовното правителствено заседание с 15-минутен монолог
Коментари Харесай

Борисов се разграничи от шпионския скандал

Премиерът Бойко Борисов откри постоянното държавно съвещание с 15-минутен монолог по настоящите политически тематики.

Борисов стартира с ресора на българския еврокомисар Мария Габриел - "Иновации и юноша ", който бе избран във вторник. Министър-председателят съобщи, че образованието и квалификацията са първа точка в програмата на държавното управление, само че и в Европа. Според него решението на новоизбрания ръководител на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен е забелязала направеното от кабинета в последните години. "България беше оценена като страна, която в традициите си има положително обучение, просвета спорт и мозъци от вида на Джон Атанасов ", означи министър председателят.

Той свърза ресора на Габриел с избора на идващ ръководител на Международния валутен фонд (МВФ), тъй като консултациите се водили редом. Единствен претендент за поста е българката Кристалина Георгиева. Бойко Борисов изброи страните застанали зад кандидатурата на Георгиева - Съединени американски щати, Китай, Русия, арабските страни, Африка.

По тематиката за така наречен шпионски скандал Борисов сподели, че се прави опит да се "поставят на една повърхност " връзките ни с Русия. "Не виждам никакво съображение да се свързват едното и другото. Ще напомня времето на Майкъл Чорни и Денис Ершов, когато имаха планове, свързани с нашия военно-промишлен комплекс и всичко останало ", сподели още Бойко Борисов.

Той се разграничи, казвайки, че няма нищо общо с повдигнатите обвинявания към водача на придвижване "Русофили ". "Нашите служби работят, категорично наблягам, с партньорски, други служби и го прави прокуратурата, аз нямам никаква роля в този развой. Този развой се движи на база следствието, което тече ", подчертава министър-председателят.

След това той приказва за покупката на американските изтребители F-16. Борисов съобщи, че концепцията била да се вземе най-хубавият аероплан за българската войска и в случай че знаел, че пазаруването на този аероплан ще провокира такава завист, несъмнено въобще нямало да се занимава.

Очаквано, Борисов отдели време да похвали работата на третото му държавно управление, като посочи, че няма нито едно перо или направление, по което работят министрите от този кабинет, да е по-слабо от предходни години.

"Всяка година подвигаме приходите с най-малко 10%, превъоръжаваме армията, Министерство на вътрешните работи разкрива всички убийства, направи се доста за просветителната инфраструктура, видяхте по какъв начин е станала НСА, битката с контрабандата, корупцията. И във всяка една сфера. Брутният вътрешен продукт в никакъв случай тази страна не е имала по-голям. Най-голямата компания в Европа ни остави да спорим с Турция и съревнованието още не е завършило. Отесняха автомагистралите. Откакто сме ние, София е по-чиста от Берлин ", заключи министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР