Премиерът Бойко Борисов отказа да отговори в петък в Народното

...
Премиерът Бойко Борисов отказа да отговори в петък в Народното
Коментари Харесай

Премиерът отказа да говори за номинацията на Цацаров

Премиерът Бойко Борисов отхвърли да отговори в петък в Народното събрание на въпроси за издигането на кандидатурата на Сотир Цацаров за началник на антикорупционната комисия. Настоящият основен прокурор има поддръжката на ГЕРБ, " Обединение патриоти ", Движение за права и свободи и " Атака ".

Засега единствено водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в персонално качество разгласи, че ще гласоподава " срещу ". Но не за друго, а тъй като счита, че ръководителят на комисията би трябвало да бъде назначаван от президента.

Преди ден от Загреб министър председателят сподели, че няма нищо общо с номинацията на Цацаров.

" Това е работа на парламентарните групи и на Народното събрание. Аз доста внезапно деля работата на Народното събрание, кабинета и институциите ", изясни министър председателят, който е и водач на ГЕРБ.

Тезата на премиера, че " внезапно " отделя работата на Народното събрание и държавното управление обаче не устоя на обикновена инспекция. Той нееднократно е " нареждал " и " казвал " на депутатите си да одобряват дадена корекция или да прегласуват решение, което се е сблъскало с остра социална реакция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР