Премиерът Бойко Борисов не може да контролира сам собственото си

...
Премиерът Бойко Борисов не може да контролира сам собственото си
Коментари Харесай

Явор Божанков: Борисов не контролира собственото си правителство

Премиерът Бойко Борисов не може да управлява самичък личното си държавно управление. За това свидетелства фактът, че трите министерски оставки на Владислав Горанов, Младен Маринов, Емил Караниколов не бяха подадени.

Това съобщи депутатът от левицата Явор Божанков за Bulgaria ON AIR.

" Официалната позиция на Българска социалистическа партия е, че скритата коалиция е ГЕРБ-ОП-ДПС. В момента ръководещите нямат 121 народни представители. Те не разчитат ли на някаква недекларирана поддръжка в профил, няма по какъв начин да съществуват ", добави " аленият " народен представител.
 И петият избор на съмнение не съумя
И петият избор на съмнение не съумя

124 депутати гласоподаваха срещу вота, 11 се въздържаха

" Вотът на съмнение беше добре необорим. Много обстоен разбор направихме. Анализите на интернационалните неправителствени организации са отчетливи. България за последните години не е помръднала в нито един фактор, който регистрира равнищата на корупцията. Това държавно управление ограничи до прекаленост присъединяване на НПО-та в ръководството на страната ", акцентира Божанков.

Припомняме, че п етият избор на съмнение към третото държавното управление на Бойко Борисов не мина.

За свалянето на властта бяха 102 депутати. 124 бяха срещу, 11 гласоподаваха " въздържал се " .

Премиерът не пристигна, тъй като към момента пътувал. Веднага след оповестяването на резултатите от гласуването Българска социалистическа партия напуснаха залата с крясъци " Оставка ".

Това беше последната опция на опозицията да смъкна държавното управление с избор на съмнение. Според правилника идващите месеци Българска социалистическа партия нямат право да внасят избор на съмнение. Докато изтече този период, ще настане време за постоянните парламентарни избори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР