Премиерът Бойко Борисов лично се намеси в поредния скандал с

...
Премиерът Бойко Борисов лично се намеси в поредния скандал с
Коментари Харесай

Премиерът уволни Стоян Мавродиев и целия борд на Банката за развитие

Премиерът Бойко Борисов персонално се намеси в следващия скандал с Българската банка за развиване (ББР), като най-накрая в профил от поста основния изпълнителен шеф Стоян Мавродиев, както и целия ръб на държавната банка. С това завършва 2.5-годишната кариера на Мавродиев като банкер в държавната финансова институция. Той е от най-дългогодишните фрагменти на ГЕРБ, като около неговата политическа активност през годините имаше куп кавги.

" Разпоредих директорският ръб на Българска банка за развиване неотложно да бъде уволнен ", това разгласи в сряда министър председателят Бойко Борисов във връзка абсурда с отпущания заем от 75 милиона лв. от банка на сдружение, обвързвано с колекторска компания.

" Един въпрос, който не ми задавате (журналистите), само че желая да приказвам. Възмутен съм какво направи Българската банка за развиване. Финансовият министър ми сподели, че никой не се е съветвал с него. Разпоредил съм на икономическия министър, който е принципал на банката, неотложно да освободи изпълнителните шефове и борда ", сподели Борисов.

Принципал на ББР е министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Заемът от 75 млн. лева беше провиснал на компания с доходи от 2000 лева Става въпрос за сдружението " Свети Георги груп " - сдружение, обвързвано с компанията за изкупуване на вземания " С. Г. груп ". Ръководството на ББР в понеделник се опита да оправдае решението за финансирането, като изясни, че то е част от нова стратегия на банката, която тя е стартирала по лична самодейност за " увеличение на ликвидността във финансовата система ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР