Премиерът Бойко Борисов, който преди около година отправи покана към

...
Премиерът Бойко Борисов, който преди около година отправи покана към
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Харесвам много папата

Премиерът Бойко Борисов, който преди към година насочи покана към папа Франциск да посети България през днешния ден му е благодарил, че е удържал на думата си. Това описа самият той пред публицисти откакто завърши траялата му няколко минути персонална среща с главата на римокатолическата черква, състояла се на летището в София.

" Харесвам папата доста. В диалозите с него доста неща узнавам ", разгласи министър председателят Бойко Борисов. Разказа, че при срещата на четири очи папата го похвалил за автомагистралите и мостовете, " които вършим ", тъй като те са свързващи и значими и за мира.

Папата поздравил Борисов и за ролята на България в Западните Балкани и самодейността й по време на българското европредседателство. По принцип България стои добре на фона на споровете в района и това се прави оценка, изясни Борисов.


Премиерът благодарил на собствен ред, че папата приема всяка година българска делегация на 24 май. На въпрос дали тази година той ще води българската делегация министър председателят отговори, че не знае. Напомни, че в тези визити се редували Народното събрание, Министерският съвет и президентът и не знаел чий ред е в този момент.

Борисов акцентира, че визитата на папа Франциск единствено по себе си е реклама на България пред целия свят с популяризираните видеа от София, които другояче биха коствали милиони. Виждате, че целият свят е вторачен в това посещаване. Неговите молебствия за мир са общоизвестни, уточни министър председателят.

Разказа, че папата се пошегувал във връзка със строгия протокол при визите си като попитал Борисов дали знае каква е разликата сред терористите и протокола и обяснил, че с терористите може да преговаряш.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Папата в България (20)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР