Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на път в Родопите, като

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на път в Родопите, като
Коментари Харесай

Борисов се хвали с повишения кредитен рейтинг, бил голям удар по опонентите му

Премиерът Бойко Борисов инспектира ремонта на път в Родопите, като не пропусна да се похвали с покачването на кредитния рейтинг на България от Moody`s. Премиерът разясняваше изявления на съпротива и протестиращите, до момента в който четеше отчета на организацията дружно с финансовия министър.

" България отново е по-добра . С какво да угодим на нашата съпротива? Не мога да схвана ", означи Борисов.
 Moody
Moody " s увеличи кредитния рейтинг на България на Baa1

Оценка от интернационална организация

Междувременно написа в профила си във " Facebook " следното: " Повишеният кредитен рейтинг на България е нашият отговор на рецензиите . Moody " s е извънредно авторитетна интернационална рейтингова организация. Нима бъркат в оценката си, че имаме сериозен прогрес по присъединението към Еврозоната , че сме направили сполучливи промени , че имаме солидна парична и макроикономическа политика? Явно нито сме банкрутирали страната, нито сме унищожили икономическата политика . Даже в противен случай. Поредната позитивна оценка на интернационалните специалисти оборва тезите на нашите съперници ! "

В друга Facebook обява министър председателят разяснява, че стабилната вероятност на България в отчета отразявала упованието на Moody`s, че индикаторите за фискалната мощ на страната ни ще останат устойчиви при неподходящ сюжет над междинното за останалите страни в тази кредитна категория (Baa1). Според интернационалната организация България ще резервира поддържаната повече от 20 години благоразумна фискална политика с уравновесен бюджет на държавното ръководство.

" Всичко това не го споделя държавното управление, а международните специалисти от Moody`s. Тази оценка е огромен удар по нашите съперници . На тях им оставям компроматите и злобата . Ние имаме доста работа. Стартира бюджетната процедура. Освен ограниченията за поддръжка на заетостта като 60/40, детските надбавки и увеличените пенсии, в нашия план акцент ще бъдат и дребните обитаеми места ", акцентира министър председателят.

Иначе във връзка ремонта на пътя в Родопите той сподели, че жителите на Пловдивска и Смолянска област от десетилетия чакали да се направи пътят от с. Белица (община Лъки) до с. Загражден (община Баните). Новата права щяла да икономисва часове на водачите и по 40 км в посока при пътешестване от Пловдив до Баните.

" Пътят в никакъв случай не е бил асфалтиран, само че в случай че е било елементарно - тези преди нас да са го създали . В момента се разчистват скали и се прави уширение на пътя. Като всяка планинска права и тази ще бъде обезопасена с мантинели ", съобщи Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР