Премиерът Бойко Борисов инспектира новия етап от строежа на АМ

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира новия етап от строежа на АМ
Коментари Харесай

Борисов подкара джипа на НСО и инспектира Хемус

Премиерът Бойко Борисов инспектира новия стадий от градежа на Автомагистрала " Хемус “ в сектора сред Боаза и пътя Велико Търново-Русе.

Премиерът персонално подкара джипа по сектора, който се строи, и разясняваше това, което вижда.

" На всички им е елементарно, като се построи автомагистралата. Тогава по студиата викат - стига с тия автомагистрали, дай да си приказваме за фугите на " Граф Игнатиев ". Вижте в този момент какъв брой доста хора се трудят. Тук се насипва, а там се разрушават скали. С тази права дистанцията, което в този момент се взима за 30 минути, ще се изминава за 2. Приятно е по този начин, планина, ливади и гледаш по какъв начин се ражда и пораства автомагистралата, а в това време държавният дълг понижава ", бяха част от мненията на Борисов, излъчени онлайн в персоналния му профил във фейсбук.

Заедно с премиера е и зам.-министърът на районното развиване Николай Нанков.

Да сме живи и здрави, до 2020 година тук ще има автомагистрала, съобщи Нанков. 

За построяването на правата от аутобана страната отдели 1 120 000 000 лв.. Очакванията на кабинета са автомагистралата през Северна България да бъде дефинитивно подготвена през 2024 година, а стартирането ѝ в употреба да усили брутния вътрешен артикул на страната с най-малко 10%.

Целта е да създадем плана, съобщи министър председателят.

Наврремето по този начин са създали, знаете по какъв начин са се раздавали земеделските земи, и това ни бави. Ще видите и за Плевен, и за Ловеч по какъв начин ще стане. Ще има толсистема за " Хемус ". Всичките тези пари, които се влагат, би трябвало да се изплащат.

Едно е да поддържаш зимата две ленти, друго е четири, а напълно друго дванадесет.

Толсистемата е обективна, от превозвачите няма никой да е срещу. Въпросът е да го създадем по този начин, че тежкият трафик, който най-вече износва пътищата, да си заплаща за тях.

Тези пари ще идат за ремонт на старите пътища. Сега вършим мостовете на " Хемус ". Те напряко са си нови, тъй като от горе до долу се подменя всичко, сподели още министър председателят.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР