Премиерът Бойко Борисов инспектира един от заводите на Нестле. Икономическият

...
Премиерът Бойко Борисов инспектира един от заводите на Нестле. Икономическият
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Това са ми любимите производства - с много и добре платени работни места

Премиерът Бойко Борисов инспектира един от заводите на " Нестле ".

Икономическият министър Лъчезар Борсов похвали компанията за реинвестициите през последните години. " Вие показвате, че в България има добър бизнес климат ", сподели министърът на стопанската система.

От компанията благодариха на премиера и държавното управление за положителните политики и опцията за развиване.

Изпълнителният шеф на " Нестле " Петър Стоилов разкри, че компанията е на българския пазар от над 26 години, а все още генерира 10 млн. лева годишен оборот. В компанията работят над 1000 души, 600 от тях са заети във фабриката. Близо 40 ТИР-а на ден товарят създадена стока.

" Освен, че такива огромни компании, с голямо име в света, не си потеглят, само че и не стопират работа и да строят. Това са ми обичани производства - доста и добре платени работни места и с добър експорт. Вдигайте приходите и пазете хората ", прикани министър председателят.

Бойко Борисов напомни, че ограниченията против ковид в България са най-леки. " Във Франция би трябвало да са си в 18 часа по домовете ", разяснява министър-председателят.

" Не може единствено с отрицателен образец в страната - опитваме се да пазим и стопанската система, и душeвността на хората ", съобщи Борисов.

Заедно с Бойко Борисов бе и посланика на Швейцария Мюриел Коен. " Благодаря на посланика на Швейцария, която е доста дейна и работим добре. У нас има доста вложения от Швейцария ", разкри министър-председателят.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР