Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха третата

...
Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха третата
Коментари Харесай

През август ще се радваме на част от третия лъч на метрото

Премиерът Бойко Борисов и столичният кмет Йорданка Фандъкова инспектираха третата линия на метрото, която следва да бъде пусната до края на лятото . Заедно с тях бяха и министрите на финансите и превоза Владислав Горанов и Росен Желязков, както изпълнителният шеф на „ Метрополитен “ инж. Стоян Братоев и зам.-кметът на София Дончо Барбалов.



Те се качиха на метрото от метростанция „ Красно село “ в посока бул. „ България “ . Фандъкова изясни, че както на новите станции има преградни стени, такива следва да бъдат инсталирани и на тези от първия и втория лъч на метрото.

 

От своя страна, Стоян Братоев изясни, че с доста станции е имало проблеми и при значителни превалявания те са се пълнили с вода . „ На тази станция (бел. ред. – станция „ Бул. България “) имаме клипове по какъв начин цялата станция се изпълни с вода, подземна река влезе вътре. Наложи се да излеем бетон и машината мина през бетона, с цел да влезе в станцията. Най-тежки бяха „ Орлов мост “ и „ НДК “, сподели шефът на „ Метрополитен “.

 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР