Депутатите записаха, че военнослужещите ще имат право на основно месечно

...
Депутатите записаха, че военнослужещите ще имат право на основно месечно
Коментари Харесай

С пълно единодушие депутатите вдигнаха заплатите на военнослужещите от 2025 г.

Депутатите записаха, че военнослужещите ще имат право на главно месечно заплащане, състоящо се от заплащане в сходство със заеманата служба и такова за присвоеното им военно звание, прибавя Българска телеграфна агенция.

Базата за установяване размера на главното месечно заплащане за най-ниската служба ще се дефинира годишно въз основа на междинната работна заплата за страната за второто тримесечие на миналата година, съгласно данни от Националния статистически институт (НСИ).

Основното месечно заплащане се усилва с коефициент по отношение на базата - за офицери не по-малко от 1,2, а за офицерски претенденти, сержанти и бойци - не по-малко от 1,0.

Базата за установяване размера на главната месечна заплата за най-ниската служба на цивилните чиновници е междинната работна заплата за страната за второто тримесечие на миналата година съгласно данни на Национален статистически институт, като главната месечна заплата се усилва с коефициент по отношение на образованието - за висше обучение не по-малко от 0,8, до приблизително обучение в това число не по-малко от 0,6.

Парламентът одобри месечното заплащане на военнослужещите повишен от коефициента да не може да бъде по-малко от миналата година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР