Премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич поднесоха

...
Премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич поднесоха
Коментари Харесай

Борисов и Вучич поднесоха цветя пред гроба на цар Калоян

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Сърбия Александър Вучич сервираха цветя пред саркофага на св. Сава Сръбски и пред гроба на цар Калоян в църквата "Свети Четиридесет мъченици " във Велико Търново.

"Искрено се веселя и благодаря на премиера Бойко Борисов за поканата да посетя Велико Търново и това свято място, с цел да видя по какъв начин българските братя пазят паметта на свети Сава ", сподели Александър Вучич и акцентира, че ще спомага и ще призове в бъдеще повече негови сънародници да посетят Велико Търново и да се поклонят пред гроба на свети Сава, по думите му, най-важният човек в сръбската история.

Борисов уточни, че когато автомагистрала "Хемус " бъде построена и край Велико Търново, броят на туристите в града ще се усили, включително и туристите от Сърбия.

"Когато тръгнат от Белград към Варна на море, сигурно ще спрат във Велико Търново и ще се поклонят на св. Сава ", акцентира Борисов и посочи, че от 10 юни стартира работата в двете направления на автомагистралата. Премиерът уточни, че в изискванията на мир има единствено разцвет сред двете страни, давайки образец с предишното и строителството на автомагистрали и вложения през днешния ден.
След визитата в църквата "Свети Четиридесет мъченици " срещата сред Борисов и Вучич продължи с работен обяд.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР