Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов
Коментари Харесай

Летище става паркинг за тирове на път за Турция

Премиерът Бойко Борисов и министърът на вътрешните работи Младен Маринов инспектираха бившето военно летище " Узунджово ", което става буферен паркинг за тежкотоварните коли на път за Турция, заяви пресслужбата на кабинета.

" До на следващия ден паркингът би трябвало да работи, в случай че рецесията стане по-тежка, би трябвало да има къде да останат водачите на тирове ", е декларирал министър председателят.

Паркингът ще бъде оборудван с осветяване, ще бъдат обезпечени химически тоалетни и краткотрайни будки за храна. Борисов е допълнил, че от през вчерашния ден всички отраслови министри са провели диалози с турските си сътрудници, с цел да се реши бързо казусът със скупчването на тежкотоварните коли по границата.

" Над 400 тира повече от предходния ден са минали поради това, че ние не можем да ги стопираме на нашите външни граници. В Европейския съюз имаме общи зелени коридори и на процедура тук става буфер. Това е най-големият контролно-пропускателен пункт сред Европа и страни от третите страни, в тази ситуация Турция ", е прецизирал министър-председателят.

Премиерът Бойко Борисов е подчертал, че в този миг е належащо компаниите освен да продължат да работят, само че и да си заплащат налозите, с цел да се компенсират фирмите от засегнатите от пандемията браншове като туристическия. " Икономическите ограничения са мощни досега, в който се цялостни бюджетът, а той лети надолу. Вместо 500 милиона, предстоящи до този миг, са 150 милиона лв. от осигуровки ", е прецизирал още министър-председателят. Борисов е добавил, че се чака в границите на ден-два и комерсиалните банки да имат решения във връзка с заемите.

" Полагаме старания, тази мъничка артерия, по която тече животоспасяващата кръв към обособените органи, в случай че одобрявам, че един организъм е страната, да съумеят след рецесията да продължат да действат ", е декларирал още министър председателят Борисов.

Премиерът Борисов е съобщил още, че тази вечер, по време на съвещанието на Европейския съвет, ще предложи на сътрудниците си европейските камиони с товари за Турция и Близкия изток да бъдат претоварвани в България на български тирове, с цел да минават гладко към южната ни съседка. Министър-председателят е отбелязал, че Турция смята единствено България за сигурна страна и не желае българските водачи да стоят под 14-дневна карантина.

Граничните управляващи са докладвали на премиера Бойко Борисов, че през последното денонощие на територията на страната са влезнали 3000 тира, от които 1200 са били за пункта " Капитан Андреево ". След взетите ограничения броят на обработените тирове в посока Турция се е нараснал близо 3 три пъти, в резултат на което единствено за изтеклото денонощие на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " са обработени 1100.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР