Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Иран

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Иран
Коментари Харесай

Борисов към иранския външен министър: Войната в Сирия трябва да бъде спряна от дипломатите, а не от армиите

Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Иран Мохамад Джавад Зариф разискаха опциите за задълбочаване на икономическите връзки сред двете страни и ситуацията в Близкия Изток, оповестиха от държавната осведомителна работа. На среща в Министерския съвет те означиха, че активизирането на политическия разговор през последните две години благоприятства развиването на контактите сред бизнес организациите в България и Иран и приветстваха провеждането на двустранен бизнес конгрес в София през днешния ден.
 20180228_borissov_zarif-5  20180228_borissov_zarif-1  20180228_borissov_zarif-3  20180228_borissov_zarif-4
Министър-председателят срещна в детайли външния министър с плановете за създаване на пътна, железопътна, газова и цифрова инфраструктура на Балканите. Той акцентира, че постигането на тази съгласуваност, която е приоритет на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, е едно от най-важните условия за развиване на страните и стопанските системи в този район.

„ Коридорите дава опция за връзки, търговия, бизнес, туризъм сред Европа и Азия “, уточни Борисов, само че посочи нуждата от мир и непоклатимост, с цел да бъде осъществен капацитетът на опциите.

„ Това, което ни би трябвало, е мир. Моята политика е построена напълно върху постигането на мир и непоклатимост “, сподели българският министър председател. Борисов изрази угриженост от повишаването на напрежението в района на Близкия Изток и изрази вяра, че макар разликите, Иран и другите страни ще намерят допирни точки за съвещания за излаз от рецесията.

„ Войната в Сирия би трябвало да бъде спряна от дипломатите, а не от армиите “, акцентира Борисов като обърна изключително внимание върху филантропичните последствия от сходни спорове.

Борисов и Зариф показаха поддръжка за Съвместния изчерпателен проект за деяние по иранската нуклеарна стратегия и подчертаха нуждата от неговото осъществяване от всички страни.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР