Премиерът Бойко Борисов е в опасен капан около сделката с

...
Премиерът Бойко Борисов е в опасен капан около сделката с
Коментари Харесай

Политолог: Борисов е в опасен капан около сделката за ЧЕЗ - той може и да щракне

Премиерът Бойко Борисов е в рисков капан към договорката с ЧЕЗ и клопката може да щракне. Това разяснява политологът Георги Киряков пред БНР. 

" От една страна, в случай че договорката се реализира, той ще има проблем с обществото, тъй като публичната реакция беше доста мощна и продължава да е мощна и до момента в който не се отговори на въпросите, които са заложени в общественото пространство, до тогава няма да има успокоение в самото общество. Другата страна на клопката е, че в случай че договорката не се реализира, тогава хората, които по някакъв метод стоят зад нея - в случай че имаме вяра на думите на Гинка Върбакова, макар че те са спорни - може да изискат, откакто не е станало тяхното, да бутнат държавното управление ", акцентира политологът.

Според Киряков един от най значимите въпроси е " кои са тези гадове ", както ги дефинира министър председателят, които се пробват да разклатят освен неговата непоклатимост - психическа и политическа, само че и стабилността на страната.

" Защо не ги уточни, към този момент толкоз време не ги показва. Какво тъкмо целят гадовете? Каква е задачата на комплота, който му оргарнизират понякога? Все отново се беше схванал с всички. Нали е компромисният министър председател, министър председател на стабилността. Какви са аргументите понякога да му подливат вода? И в това студено време тази вода става на лед ", иронично подмятна политологът. 

Ще се твърдят да няма суматоха и напрежение в обществото като през 2013 година

Георги Киряков е безапелационен, че обвързване на премиера е като е споделил " А " да каже и " Б ", т.е. с изключение на " кои са тези гадове " да каже и от кое място са те. 

" Много странности се случват към продажбата на ЧЕЗ. Има посещаване на чешкия министър председател в България с неразбираема цел и неразбираем диалог, никой не разбра тъкмо какво са си говорили двамата министър председатели. Но е допустимо и тайните теории към този момент развиват тези, че това посещаване е било част от договарянето на договорката, с неразбираем за тогава към момента покупател ", уточни още политологът. 

Според него цялата обстановка сега хвърля сериозна сянка на подозрение върху това дали България е естествена страна и дали ръководещите в тази страна могат да се оправят с провокациите - освен вътрешнополитически, само че и общоевропейски.

" Вниманието в действителност се отклонява в посока, която не е мечтана освен от България, само че и от Европа, изключително в случай че имаме поради, че в тази договорка с ЧЕЗ има намесени някакви съветски и грузински ползи, както се твърди ", заключи политологът.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР