Премиерът Бойко Борисов е поискал от Регионалната инспекция по околната

...
Премиерът Бойко Борисов е поискал от Регионалната инспекция по околната
Коментари Харесай

Обещано: Kонфискуват Тереза и Мосул, пращат ги в Холандия

Премиерът Бойко Борисов е изискал от Регионалната ревизия по околната среда и водите в Русе и от Българската организация по сигурност по храните цялостно подпомагане за конфискуването на лъвчетата Масуд и Терез от община Разград, заяви Явор Гечев от фондация „ Четири лапи “ пред „ Дневник “.

Пазарджик желае лъвчетата, митинг: Няма да оцелеят

Протест пред Министерския съвет избави две лъвчета

Министър-председателят се е заел до 20 дни животните да заминат за избавителния център в Холандия, където ще бъдат под наблюдаване на експерти поради здравословните им проблеми.

Позицията контрастира с изявлението на министъра на околната среда и водите Нено Димов по време на днешния митинг в отбрана на животните.

„ Надяваме се двете лъвчета да имат допустимо най-хубавите условия. Чисто прочувствено и човешки желая това да се случи. Чакахме до петък решението на Общинския съвет с вярата, че ще бъде в друга посока ", разяснява той като посочи, че е значимо да се съблюдават законите на страната.

Министърът отговори, че законът не му разрешава да работи, а думите му бяха посрещнати с още викания "Оставка " и неодобрение, оповестява NOVA.

"Натискът е огромен и желаеме да ни обещаете, че няма да ни изоставите в поддръжката си ", прикани хората Гечев. Той акцентира, че разчита на думата на премиера и че позицията на министъра не е обяснима, тъй като не е правилно, че законът лимитира дейностите му.

Към 12 ч. пред постройката на Министерския съвет се събраха към 200 души. Министърът на околната среда дойде и беше посрещнат със викания "Нено в клетка ", "Нено зад решетката ", "Оставка ", "Предател ". "Затвор ".

Протестиращите демонстрираха фотоси от мизерните условия, в които живеят лъвовете в зоокъта в Разград, и го попитаха за какво не е спазил поетия при митинга през декември ангажимент да предприеме конфискация на лъвчетата, в случай че общината не отстъпи от желанието си да ги изпрати в Пазарджик.

40 000 са се подписали за избавяне на лъвчетата Терез и Масуд. От 5 месеца те са в София, откакто бяха избавени от зоокъта в Разград. Преди 3 месеца кметът на града Валентин Василев подписа съглашение с интернационалната организация „ Четири лапи”, която да помогне за намирането на нов дом на общо пет лъва, тъй като в Разград нямат условия за тях.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР