Премиерът Бойко Борисов е отново на инспекция. Този път в

...
Премиерът Бойко Борисов е отново на инспекция. Този път в
Коментари Харесай

Борисов с важна новина за Мангъров

Премиерът Бойко Борисов е още веднъж на ревизия. Този път в столична болница и по-специално в център за систематизиране на пациенти с COVID-19. Заедно с него бе здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на министър председателят ограниченията били доста точни, доста навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднали. " Огромната ми наслада е, че излекуваните са доста повече от новозаразените ", съобщи той.

Изтъкна, че с имунизацията, ще стане като със санирането, когато хората се плашели, а по-късно желали да санират блоковете си. " В началото се оповаваме единствено на ЕАЛ и Европейска комисия, от ден на ден информация идва, ще дойдат разнообразни ваксини ", сподели Борисов.

" Сега когато виждат знаковите ни доктори. Даже и с Мангъров приказвах и той ще се имунизира, сподели той и поръча на лекарите, в случай че към момента не го е направил, да покаже и той по какъв начин се имунизира. Борисов се пошегува, че поддържа контакти и с двата лагера при медиците, като разясни, че Мангъров също бил за имунизирането.

Премиерът даде обещание, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болничното заведение, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка.

Здравният министър Костадин Ангелов пък разясни, че църквата също подкрепяла имунизирането.

" Спасението на България и Европа минава през имунизирането. Това е най-важното сега. Ще видите, че хората доста бързо ще се убедят, изключително след докторите ", сподели Борисов.

Ангелов пък на собствен ред съобщи, че над 600 са имунизираните сега. Най-много в Пловдив, София и Бургас. Нямало данни някой от тях да е показал реакции.

Над 40 млн.лева сме похарчили за ремдесивир, който бил тежък медикамент и след него възобновяване било дълго, даде за образец Борисов и даде да се разбере, че имунизирането не е толкоз ужасно.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР