Премиерът Бойко Борисов е наредил на екоминистъра Нено Димов да

...
Премиерът Бойко Борисов е наредил на екоминистъра Нено Димов да
Коментари Харесай

Върнат е на работа съкратен екоинспектор заради проверки на свързана с ГЕРБ фирма

Премиерът Бойко Борисов е наредил на екоминистъра Нено Димов да бъде възобновен на работа съкратеният от врачанската екоинспекция младши специалист Георги Караиванов поради това, че е предизвестил, че обвързвана с ГЕРБ компания съхранява погрешно рисково вещество на територията на банкрутиралия цех " Химко " и има заплаха от гърмеж при извозването му за неутрализиране.

Това оповестиха от екоминистерството часове, откакто Караиванов разкри пред бТВ, че е отхвърлен от новия началник на районната екоинспекция посредством понижаване на щатната численост с претекст, че имало смяна в законодателството. Според него обаче същинската причина била в непрекъснатите инспекции, които правел на компанията " Камибо ", съхраняваща по рисков метод сероводорода на площадката на " Химко ", която е благосъстоятелност на депутата от ръководещата партия Станислав Попов.

За случая Караиванов предизвестил още през май. Той изясни, че неправилното предпазване на 110 т серовъглерод основава заплаха за живота и здравето на популацията в района. " С въздуха образува рискова примес и гърми. Ако сместа от басейните попадне в подпочвени води, може да докара до екокатастрофа. Взривната вълна може да стигне доста далеко. Ще има обгазяване, в случай че се възпламени и хората ще загинат”, сподели специалистът.

Два месеца по-късно се оказва,че е скъсен.

" Поставих работното си място и го заложих против живота и здравето на хората, тъй като знаех, че ще бъда уволнен”, уточни в този момент Караиванов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР