Премиерът Бойко Борисов бе информиран за модернизацията на контролната измервателна

...
Премиерът Бойко Борисов бе информиран за модернизацията на контролната измервателна
Коментари Харесай

Добри новини за Перник: В язовир Студена има достатъчно вода

Премиерът Бойко Борисов бе осведомен за модернизацията на контролната измервателна система на водоема "Студена ". Тя се реализира посредством слагане на знак за равнището на водата, метеорологична станция, пиезометри за водно налягане и инклинометри. Това ще разреши създаване на система за ранно предизвестие, която ще включва отдалечено наблюдаване на водното равнище, деформации, дестилация по стената, превалявания, температура на въздуха и скорост напразно.

Към сегашния миг в страната се ремонтират 90 водоема от компания „ Монтажи “ към Министерството на стопанската система, от които 15 язовира са към този момент подготвени. В края на януари се чака да завърши реконструкцията на още 30-40 водоема в цялата страна.

По време на визитата в региона стана ясно, че язовир „ Студена “ е задоволително цялостен сега.

Борисов посочи, че в цялата страна се реконструират част от язовирите, с цел да се усъвършенства техническото им положение и да се обезпечи сигурността на хората. "Сега е суша, имаме години с наводнения, а тези язовири са като буфери ", акцентира министър председателят Борисов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР