Премиерът Борисов се срещна с министъра на външните работи и

...
Премиерът Борисов се срещна с министъра на външните работи и
Коментари Харесай

Премиерът Борисов: Отварянето на посолството на ОАЕ в София е добра стъпка

Премиерът Борисов се срещна с министъра на външните работи и интернационалното съдействие на ОАЕ шейх Абдула бин Зайед бин Султан Ал Нахаян.

След като активизирахме връзките сред България и Обединените арабски емирства, е значимо да запазим тази динамичност и да продължим да развиваме ползотворно съдействие, разяснява Борисов.

Той дефинира като добра стъпка работата на посолството на ОАЕ в София, което следва да бъде намерено публично по-късно през днешния ден. Министър-председателят посочи, че това основава спомагателни условия за улеснение на двустранния разговор и търговско-икономическото съдействие.

От октомври 2018 до март 2019, са извършени редица визити, като най-значимото събитие беше публично посещаване на Борисов в ОАЕ, което е и първата двустранна аудиенция на най-високо държавно равнище.

По време на срещата в Министерския съвет министър председателят Бойко Борисов означи също, че Обединените арабски емирства са значим и перспективен външнотърговски сътрудник на България измежду страните от региона на Залива. Министър-председателят уточни преимуществата на страната ни като капиталова дестинация и капацитета на ОАЕ да диверсифицира капиталовия си портфейл у нас.

Според премиера Борисов ще бъде от съвместен интерес, в случай че се подхващат повече съответни стъпки в областта на икономическото съдействие, увеличението на стокообмена, взаимоотношението в области като осведомителните технологии, селско стопанство, туризъм, превоз, сигурност и енергетика. Премиерът Борисов посочи също опцията да бъде извършена и първа сесия на Смесената икономическа комисия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР