Премиерът акад. Николай Денков се обърна към ГЕРБ с призив

...
Премиерът акад. Николай Денков се обърна към ГЕРБ с призив
Коментари Харесай

Николай Денков към ГЕРБ: Нека да удържим думата си, за да няма 8 джуджета в съда и кланово-семейни регулатори

Премиерът акад. Николай Денков се обърна към ГЕРБ с апел за " да извървим до дъно реформаторския път " в деня, в който внесе оставката на кабинета.

Денков подсети за едно от изискванията, към които и ПП-ДБ, и партията на Борисов се бяха споразумели през юни 2023 - и което по този начин и не беше изпълнено за разлика от останалите пет точки в взаимната им декларация.

Това е " механизъм за авансово координиране сред парламентарните групи на номинациите за регулаторните органи, избирани от Народното събрание, с оглед гарантиране на най-хубавия асортимент на персони с високи професионални и морални качества ".

" Да, нужна е политическа храброст, с цел да имаме самостоятелни съдии и прокурори, а не 8 джуджета и подправени нотариуси в правораздаването. За да извадим регулаторите от кланово-семейните връзки, с цел да контролират публичните връзки, а не да се употребяват като бухалки за завладяване на бизнеси. Да е ясно кой подвига цени в страната и по чия повеля ", сподели още той.

Николай Денков дефинира проектомеморандума на ПП-ДБ като " подробна паметна записка, която да подсети какво се разбрахме преди 9 месеца и какво остава да свършим ".

" Затова предложихме промени, а не имена. Оставката е още една покана за диалози ", сподели още той.

Денков обърна внимание, че държавното управление ще остане да извършва отговорностите си до избор на нов кабинет, без значение дали и по кое време Народното събрание ще гласоподава оставката.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР