Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните

...
Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните
Коментари Харесай

Властта обяснява таксата транзит на руски газ на европейските посланици

Премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел , министрите на финансите и на енергетиката Асен Василев и Румен Радев са се срещнали с посланиците на страните от Европейски Съюз, с цел да им обяснят, че въведената наскоро такса за импорт и пренос на съветски газ през ще засегне само облагите на " Газпром " и няма да се отрази отрицателно на европейските консуматори.

Като аргументация на таксата е посочено от Николай Денков, че Европейски Съюз не би трябвало да е подвластен от съветския газ. Изложени са и напъните от последните години, с цел да може Европа да получава газ от разнообразни източници, оповестяват от пресцентъра на Министерски съвет.

Пред дипломатите от Европейски Съюз министър председателят Денков е изтъкнал още веднъж причините за приемането на България в Шенгенското пространство : " Ако не е належащо да пазим границите сред България и Гърция и България и Румъния, страната ни ще насочи доста повече старания и запас към границите ни с Турция и Сърбия ".

Ден откакто беше в Австрия и където се чу още веднъж " не " за приемането ни в Шенген , министър председателят е изразил вяра, че през декември на постоянното съвещание на Европейския съвет ще бъде взето вярното решение в интерес на българските и европейските жители и бизнес.  Министър-председателят е обърнал внимание, че страната ни е постигнала огромен прогрес в региона на върховенството на правото и това се регистрира от нашите сътрудници и от Европейската комисия.

По време на диалога са били разисквани и други значими тематики като войната в Украйна, обстановката в Близкия Изток, миграцията, конкурентоспособността на Европейски Съюз и други въпроси, които са в дневния ред на идното през тази седмица съвещание на Европейския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР