Премиера на най-новата си книга прави в условията на ковид

...
Премиера на най-новата си книга прави в условията на ковид
Коментари Харесай

Проф. Огнян Герджиков с премиера на нова книга

Премиера на най-новата си книга прави в изискванията на коронавирус пандемия проф. Огнян Герджиков. Заради ограниченията той е поканил стеснен кръг от свои другари и съидейници, само че събитието се излъчва онлайн, с цел да е налично за необятната аудитория.

На премиерата на „ Частното право в рими " проф. Герджиков радва гостите си със специфичното присъединяване на артистите Ана Боянова и Емил Калев.

" Направих облигационноправна поема. След това написах гражданскоправна, вещоправна, семейноправно, наследвеноправна, търговскоправна. След това взех решение за какво да спра до тук. И взех решение да се върна към облигационното право. Усетих, че крастата ме е хванала. След като станаха факт тези 6 поетични книги за правото, моят издател Димитър Томов ми предложи да направи цялостна книга. Заслуга за всичко това имат доста хора. Без тях тя не би станала. Особена заслуга има моята брачна половинка, тя постоянно е била моят ориентир и критик. Без нея в този момент нямаше да има това показване на правна лирика ", сподели по време на представянето проф. Герджиков. Той получил благословение да напише книгата от поета Недялко Йорданов.

" Творих със хъс, със любов, със приятност -/ това го споделям откровено най-после./Успял ли съм? Не знам. Но се надявам/да съм придал на правото омайност. " С този стих от книгата си приключи словото си създателят проф. Герджиков.

Димитър Томов назова книгата на именития правист " епос ". " Добре, че не живеем по времето на Омир. Тогава неговата " Илиада " се е предавала от уста на уста. Сега по какъв начин щяха студентите да научават наизуст правните поеми и да ги предават от уста на уста. Тази солидна книга ще бъде белег за времето ", сподели той.

Книгата на проф. Огнян Герджиков е библиофилско издание, издадена е единствено в 500 екземпляра. Тя съдържа близо 12 хиляди стиха.

В залата на Българска телеграфна агенция се бяха събрали доста другари и фенове на проф. Огнян Герджиков. Да почетат проф. Огнян Герджиков и неговата книга пристигнаха проф. Янаки Стоилов, Борислав Великов, Соломон Паси, изтъкнати адвокати и академични преподаватели.

Авторът прочете свои стихове от книгата. В един от тях той назовава еднополовия брак " дървено желязо ".

" Десетките книги и публикации по право ще се влеят в огромната юридическа литература. Питам се дали това „ Частно право в рими " няма да остане. Обръщам се към студентите. Като минат 50 година да схванат дали тази книга е останала и да намерят подобаващ метод да ми го кажат ", сподели на финала проф. Герджиков.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР