Премиера на филм, посветен на сватба преди един век, препълни

...
Премиера на филм, посветен на сватба преди един век, препълни
Коментари Харесай

104-годишната баба Гена вдъхновителка на сватбен филм

Премиера на филм, отдаден на женитба преди един век, препълни зала „ Васил Караиванов “ в Карлово предходната вечер. Лентата е озаглавена „ Каравеловската женитба 100 години по-късно както преди век “. Тя е дело напълно на самодейците от съдружие „ Любен Каравелов “ в селото.

Филмът е продължение на миналата продукция на сдружението „ Розоберът “, който показва прибирането на розовия цвят и добиването на фамозното масло от него в Каравелово.

В продукцията участваха над 100 поданици на селото. Най-възрастните артисти са 104-годишната баба Гена Сиркьова, по чиито мемоари е пресъздаден обичаят, и 90-годишната Вера Вера Христинчева. Две бебета - 5-месечният Златомир Петков и 9-месечният Петър Чавдаров, също имат функции във кино лентата. Много локални хора предоставиха пшеничените си ниви, за бъде снимана жътвата в селото, откъдето стартира началото на действието, и къщите си, с цел да бъде сниман интериорът.

Филмът „ Каравеловската женитба “ бе сниман единствено за четири дни, режисьор и оператор е Манол Николов, с камера и дрон снима Христо Недялков. И двамата имаме сериозен опит в разнообразни продукции, само че каравеловската женитба с целия нюанс и отдаденост на актьорите от селото ни въодушеви, споделиха те.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР