Премахването на кондукторите в Пловдив и въвеждането на електронно-билетната система

...
Премахването на кондукторите в Пловдив и въвеждането на електронно-билетната система
Коментари Харесай

Първата цел пред „Тикси”: Махат кондукторите от автобусите, обследват машините на „Индра”

Премахването на кондукторите в Пловдив и въвеждането на електронно-билетната система в градския превоз. Това е първата цел преди компания „ Тикси ”, която бе определена за надграждането  на системата  на „ Индра ”.
Прочетете още
След драмата преди две седмици, когато бяха взети парите за сключването на контракт, с цел да се дадат за Колежа, през днешния ден Общинският съвет отпусна средства, въпреки и в по-нисък размер. В бюджета за тази година към този момент има обезпечени 3,5 млн. лв.. Самият контракт пък  бе подписан на 12 юни.

Зам.-кметът по превоз Тодор Чонов съобщи, че още от идната седмица стартират против с компанията, с цел да се основат контактни групи и да се начертаят проектите. Според Чонов  до година е допустимо да се вкара напълно електронното таксуване, както и системата в Синя зона.

Със сигурност старите монетни апарати ще бъдат отстранени и евентуално бракувани. От „ Тикси ” ще обследват и останалите съставни елементи на системата на „ Индра ”, с цел да видят дали може да ги употребяват. В това число са и автоматите по спирките, които биха могли да се интегрират.

Идеята в градския превоз е да се заплаща напълно с телефони и дебитни карти, а водачът да продава по-скъпи билети.  Надеждите са повече пасажери да употребяват карти във времето.

Част от съветниците  през днешния ден обявиха, че в този контракт не е предпазен публичния интерес, а таман противоположното.
Слави Георгиев посочи, че договорът все едно е написан от юристите на „ Тикси ”. Той даде образец, че цялата гаранция, която частната компания дава на общината по осъществяването  е 120 000 лева В същото време неустойките към компанията биха били 1,4 млн. лв. и то в най-хубавия случай.

Според Добромира Костова 20% от приходите в Синя зона за компанията са прекомерно и доста и на няколко пъти изиска разрушава от Чонов за ценообразуването. Според нея в други градове процентът, който прибират частни компании е сред 12% и 15%.

Чонов по този начин и не даде ценообразуването за процентите на „ Тикси ”, само че изясни, че и сега в Синя зона се дават към 20% на компаниите – към 17%  на мобилните  оператори, а другите 3% са за поддържащата компания.

Какво съставлява системата и по какъв начин ще се разплаща Община Пловдив с нея, вижте в линковете:

 

 

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР