Прекратяването на доставките на газ за България и Полша беше

...
Прекратяването на доставките на газ за България и Полша беше
Коментари Харесай

Най-острият отговор на Русия на западните санкции

Прекратяването на доставките на газ за България и Полша беше " най-острият отговор " на Русия на западните наказания “, написа в своя публикация в Huanqiu Shibao Лин Бокиян, декан на Китайския институт за проучване на енергийната политика. Авторът напомни, че Русия е спряла доставките на газ за България и Полша от 27 април. Това значи, че условието на Москва да заплаща за газ в рубли „ стартира да влиза в действие и към днешна дата се смята за нейния „ най-остър отговор “ на западните наказания “, написа Лин.

Експертът означи, че украинската рецесия усили неустойчивостта на международния пазар на нефт и газ, който преди този момент пострада от пандемията COVID-19. Промените в структурата на енергийните доставки настъпиха на фона на обстоятелството, че в актуалната обстановка Москва стартира да търси нови канали за продажба на петрол и газ, а Европа - за различни снабдители.

Според Лин е допустимо да се размени съветските енергийни запаси посредством увеличение на вноса от Катар и Съединени американски щати. Тези страни обаче нямат построена инфраструктура за превозване на петрол и газ с европейските страни, прецизира Лин.

Поради неналичието на инфраструктура и стеснен потенциал Съединени американски щати няма да могат да решат казуса с дефицита на сила в Европейски Съюз в близко бъдеще. Освен това американската страна няма задоволително кораби за превозване на полутечен природен газ (ВПГ), написа Лин.

През идващите няколко години неосъщественото инфраструктурно създаване ще се трансформира в сериозна спънка за търговията с нефт и газ, което ще докара до мудни транзакции и по-високи транзакционни разноски на енергийния пазар. Предвид несъответствието сред търсенето и предлагането на петрол и газ и неналичието на естествена инфраструктура, през идващите години цените на силата евентуално ще останат на високо равнище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР