Прекосяванията на Централното Средиземноморие от незаконни мигранти почти са се

...
Прекосяванията на Централното Средиземноморие от незаконни мигранти почти са се
Коментари Харесай

Почти двойно повече незаконни мигранти са преминали по централносредиземноморския път от началото на годината

Прекосяванията на Централното Средиземноморие от противозаконни мигранти съвсем са се удвоили по отношение на предходната година за интервала януари-август, демонстрират оповестени през днешния ден данни на европейската организация за защита на границите Фронтекс, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1277
За гореспоменатия интервал в Италия през Средиземно море от Северна Африка са пристигнали близо 114 300 противозаконни мигранти.

Тунис дружно с Либия са насочна точка на хиляди мигранти, които прекосяват Централното Средиземноморие към Европа и идват в Италия. Този миграционен път е доста рисков и съставлява половината от противозаконните пристигания на мигранти в Европейски Съюз до момента  през годината, показва Фронтекс.

Основно мигрантите идва от Кот Д`Ивоар, Египет и Гвинея. Фронтекс акцентира, че миграционният напън по този път би могъл да продължава в идните месеци, защото трафикантите понижават цените за претендент мигранти, потеглящи от Тунис и от Либия, в подтекста на яростна конкуренция сред незаконните групи.

Над 2000 мигранти починаха или се водят за изчезнали от началото на годината по този миграционен маршрут, съгласно Международната организация за миграциите.

Италианското държавно управление от своя страна уточни през днешния ден, че близо 126 000 мигранти са пристигнали на италианските крайбрежия от началото на годината по отношение на 66 000 за същия интервал на предходната година.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР