Преките инвестиции в България се сринаха почти наполовина за първите

...
Преките инвестиции в България се сринаха почти наполовина за първите
Коментари Харесай

Преките инвестиции се сринаха наполовина

Преките вложения в България се сринаха съвсем на половина за първите шест месеца на годината, сочат данните на Българската национална банка (БНБ).

През първото полугодие на предходната година те са възлизали на 760.9 милиона евро или 1.6% от брутния вътрешен артикул, до момента в който през същия интервал на актуалната година те са едвам 405 милиона евро или 0.8% от Брутният вътрешен продукт, демонстрират изчисленията.

Намаляват и дяловият капитал на задгранични жители в български сдружения и заплащанията по покупко-продажби с недвижими парцели, като за полугодието е негативен, т.е. повече активи са изведени от страната. Така за първото шестмесечие той е -123.9 милиона евро и е по-нисък с 296.9 милиона евро от същия интервал на предходната година, когато сметката бе позитивна с размер от 172.9 милиона евро.

Нетните приходи от вложения на задгранични лица в недвижими парцели са 3.4 млн. евро, при 48 млн. евро за януари - юни 2016 година По страни, максимален дял в вложенията в недвижими парцели имат Русия (1.6 млн. евро, 45.3% от общия размер за януари - юни 2017 г.), Украйна (0.4 млн. евро, 11.3%) и Казахстан (0.3 млн. евро, 9.9% от общия

размер за периода).

Най-големите чисти директни вложения в страната за януари - юни 2017 година са от Холандия (283.3 млн. евро) и Швейцария (104.6 млн. евро).
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР