Прекъсванията на корабоплаването в Червено море в резултат на атаките

...
Прекъсванията на корабоплаването в Червено море в резултат на атаките
Коментари Харесай

Атаките в Червено море ще оскъпят стоките за Европа

Прекъсванията на корабоплаването в Червено море вследствие на офанзивите на хутите против кораби ще обиден най-тежко европейските консуматори. Това предвижда финансовият шеф на световната логистична компания DP World Юврадж Нараян по време на икономическия конгрес в Давос.

„ Цената на стоките в Европа от Азия ще бъде доста по-висока “, показва Нараян, представен от Reuters в Давос.

Според него разстройствата ще ударят развитите стопански системи повече от разрастващите се, а

европейските консуматори ще почувстват болката “.

Той добави, че има потребност от редуциране на световните вериги на доставки и добави, че потоците от Изток „ ще станат по-малко съответстващи “, до момента в който от Север на Юг ще порастват.

Прогнозите му бяха споделени и от създателя и основен изпълнителен шеф на американската логистична компания Flexport Райън Петерсен. Според него възходящите разноски за доставка и закъсненията на доставките удрят доста компании.

Мисля, че това се вижда в голяма група компании, изключително в Европа, само че също и на източното крайбрежие на Съединени американски щати “, сподели той.

В понеделник бунтовниците удариха търговски транспортен съд, благосъстоятелност на Съединени американски щати, наблягайки предизвестията, че най-важната комерсиална артерия в света остава прекомерно рискована за навигация.

Цената на застраховката против боен риск за плавателни съдове, плаващи през Червено море, нараства внезапно като спомагателна спънка за потреблението на комерсиалния маршрут.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР